В березні 2018 року в закладах освіти Широківського району пройшов районний етап Всеукраїнського виставки-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край». У конкурсі взяли участь 39 учнів з  Андріївської та Олександрівської СЗШ. На підставі рішення журі, наказом відділу освіти та гуманітарної політики райдержадміністрації  переможцями районного етапу визнано:

у розділі «Декоративно-ужиткове мистецтво»:

-        у номінації «Декоративний та петриківський розпис»:

 – учня 7 кл. Андріївської СЗШ Білашенко Олександра;

 –ученицю 8 кл. Олександрівської СЗШ Наточій Анастасію;

-        у номінації «Вишивка»:

      –учня Олександрівської СЗШ 5 кл.Петриченко Дмитра;

 у розділі «Образотворче мистецтво»:

-     у  номінації: «Живопис»:

 – ученицю 6 кл. Андріївської СЗШ Орел Катерину;

 – ученицю 7 кл. Андріївської СЗШ Коніченко Орину.

            Переможців відзначено грамотами відділіу освіти та гуманітарної політики райдержадміністрації, а їх роботи направлено для участі у обласному етапі Всеукраїнського виставки-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край», який відбудеться 24 березня у м. Дніпро. Бажаємо успіхів конкурсантам!


        У рамках Тижня української мови і літератури в Олександрівській СЗШ було проведено різноманітні заходи. Один із них поїздка до Широківського народного історико-краєзнавчого музею. Учні 9-11 класів із задоволенням  ознайомилися із представленими експонатами, екскурсовод  А.П.Мілевська  підготувала тематичну екскурсію  «Люби і знай  свій рідний край». Діти дізналися багато нового від давніх знарядь праці до сучасних витворів мистецтва. Дуже вдячні директору музею І.А.Свиридовій та зберігачу фондів А.П.Мілевській за співпрацю.